Wednesday, July 17, 2013

cuti cuti camer0n ~Februari 2013~

k0rang nampak tajuk kat atas tu ?? haa meh aku nak cerita serba sedikit pengembaraan kami sepanjang percutian di tanah tinggi camer0n highland. 

h0key tepat jam 8.30 pagi kami memulakan perjalanan dari kuala lumpur menuju ke destinasi yang di tuju iaitu CAMER0N HIGHLANDS . yess memang sangat sangat teruja maklumla aktiviti ni dah lama kami plan cuma baru baru ni jer dapat dilaksanakan atas sebab sebab tertentu *banyak la sebab kan*. sepanjang dalam kereta tu memang panjang berjela celoteh kami terutamanya cik driver *kes ni dia paling eksited* macam macam cerita keluar bab kutuk mengutuk memang tak tinggal hahaha *oke buruk perangai*  setelah agak lama dalam perjalanan , kebetulan cik driver p0n da penat maka kami merehatkan diri di R&R tapah atau dalam bahasa penuhnya KAWASAN REHAT DAN RAWAT TAPAH *tak faham lagi mak jemah ?* masa tu cacing dalam perut dah mula berpesta riang macam macam bunyik ada kau ! s0 ape lagi p beli makanan kemudian melahap dengan rakusnya *serius masa tu mmg lapa* selepas agak lama merehatkan diri kami p0n meneruskan perjalanan ke destinasi yang dituju.

masa sampai kat tol simpang pulai tu dia punya jammed memang tak payah cakap la kalah kl tau *byk simpang* paling tak best kenapa la cerdik sangat p wat trafik light kat simpang tol memang harus lah jammed tapi tak mematahkan semangat kami untuk pergi bercuti *semangat perjuangan harmoni wah * ternyata memang ramai yang pegi bercuti masa tu bukan kita0rang jer . ikut jalan simpang pulai memang best walaup0n banyak k0na lipat *azab aku duduk kat blakang* nasib baik aku tak mabuk darat haha . tengah sy0k keta bergerak lancar tetibe jadik makin slow pulak masa tu kita0rang dah melepasi kg raja bila sampai kat brinchang keta lansung tak gerak rupa rupanya hari tu ada LTDL kat camer0n perghh memang spoil btl la nak menyumpah pun ada masa tu *sabo aje la* bayangkan hampir 2 jam kami terperangkap gara gara menda tu aje huhu


akhirnye setelah sekian lama menunggu pergerakan yang slow menjadi lancar semula masa tu masing masing tak saba nak sampai kat umah penginapan *letih tahap gaban* oh ye tempat penginapan kami di tanah rata  uolss rumah rehat TNB kebetulan member sorang tu keje gan TNB so dia la yang tolong arrange kan tempat penginapan bagai free of charges *jimat* ok nak dijadikan cerita lagi satu masalah menimpa bila kami tak jumpa rumah penginapan tersebut "what the???* d0k pusing pusing satu pekan tanah rata tu tapi tetap tak jumpe jugak siap pakai GPS bagai p0n tetap tak de erghhh lagi satu menyebabkan tahap kebengangan yang tinggi *sabo jer la* nasib baik hari tu cik driver kami mempunyai tahap kesabaran yang tinggi s0 dia la yang mententeramkan wajah wajah kebengangan yang ade dalam keta tu *penat ok* hampir berputus asa akhirnye kami p0n park kereta kat tepi simpang dan ape yang kami nampak adalah sangat sangat mengejutkan *kenapa terkejut?* ok rupa rupanya simpang nak pegi rumah penginapan tu tepi jalan jer dan yang paling bestnye kami dah lalu jalan tu banyak kali *rasa nk menyumpah p0n ade*

ok bila dah jumpa rumah penginapan tu kami p0n dengan hati gumbira pegi la check in tapiii masih ada masalah *ingtkan dah abis* manusia yang memengang kunci rumah tu pulak tak ade tah kemana merayapnye helooo kami penat ok s0 daripada buang masa menunggu kami p0n pegi la jalan jalan pusing pasar malam brinchang *masa tu dah tak de masa nk g mana mana* sempat la shoping macam macam haha paling banyak shoping cik driver kami ler walaupaun penat tapi beliau tetap bersemangat abis duit p0n tak pe janji puas hati. Setelah penat memborong baru la kami melangkah ke rumah penginapan tu masuk jer dalam rumah *masa tu dh dapat kunci* tetibe perasaan seram timbul haha mana taknye rumah tu ada tiga bilik dan setiap bilik tu ada katil baby dan paling best sekali rumah tu adalah rumah lama tinggalan british perghh horror gile la. ingatkan memasing nak tido satu bilik sorang tapi bila dah tengok keadaan rumah tu semacam jer teros tak jadi nak tido bilik lain lain kecuali cik driver yang memang super duper berani *beliau tido bilik belakang* aku kongsi gan member TNB tu sebab dua dua penakut haha

akhirnye setelah penat melawan rasa takut kami p0n tido dengan lenanya *sebab penat sgt* memang tak ingat ape ape dah masa tu dapat bantal jer teros lena dan es0k paginye lepas checkout *tido satu malam jer* baru la kami berpeluang melawat tempat tempat yang telah kami senaraikan sebelum berangkat ke camer0n tapi bukan semua tempat kami singgah sebab memandangkan masa memang cemburu gan kami kan sempat la pegi ladang strawberi gan ladang lavender *tempat ni baru buka* oh ye ladang lavender ni memang cantik sangat aku suggestkan kat korang kalo g camer0n jangan lupe singgah sini tak mahal pun nak masuknye RM5 jer lagi pun kawasan ladang ni memang strategik betul betul dekat gan simpang kg raja nanti sila lah melawat ye *wah tetibe jadi duta cameron highlands pulak*

~baru hari ni dapat update kisah ni setelah sekian lama terbengkalai *malas ok*~

 

1 comment:

Dewi Aja said...

Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)